Til sagen!
Kommunikationsplaner, informationspolitikker, pressestrategier…
Det fyger rundt med indforståede begreber i kommunikationsverdenen, og man forstår godt, at nogle virksomheder og organisationer ikke tør bevæge sig ind i området af skræk for, at det vil koste dem den halve årsomsætning at få fortalt det, de egentlig gerne vil fortælle.
Men det behøver ikke altid at være så indviklet. Ind imellem kan det gøres ganske enkelt. Med det rette budskab på rette sted. Hvis man går lige til sagen.
Jeg hjælper enkeltpersoner, virksomheder og organisationer med at finde de rigtige budskaber, arbejde med dem og få dem ud, hvor de gør nytte. Jeg rådgiver om håndtering og brug af de forskellige medier, så du hverken spilder deres eller din egen tid.
Velkommen til meiniche.com. Her kan du henvende dig og få hjælp til at få dit budskab ud. Ganske enkelt.
Om mig
Jeg har beskæftiget mig med journalistik og kommunikation i 25 år. Jeg har et indgående kendskab til mediernes arbejdsform og arbejdsvilkår, fordi jeg har arbejdet under dem selv, siden jeg blev uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1993. Derfor kan jeg hjælpe dig med at målrette og servere dit budskab, så det når frem til de relevante medier og den rette målgruppe.
Jeg begyndte min karriere i hjertet af dansk nyhedsformidling som nyhedsreporter på Ritzaus Bureau – med erhvevsstof og politik som speciale. I 1996 skiftede jeg til Berlingskes Christiansborg-redaktion, og jeg har et indgående kendskab til samspillet mellem medier, politikere og embedsværk. Derfor kan jeg hjælpe dig med at analysere beslutningsprocessen og sætte ind med den rigtige presseindsats, så du opnår synlighed og indflydelse, hvor du har brug for det.
Som journalist har jeg i særlig grad beskæftiget mig med social- og sundhedsstof. Gennem et par år var jeg ansat i Berlingskes “grave-gruppe”, hvor jeg undersøgte og beskrev virkeligheden blandt mennesker, som måske ikke umiddelbart var “godt forsidestof”. Den færdighed bruger jeg stadig. Eksempelvis i portrætter og interviews med patienter, mennesker med handicap og andre, som fortjener, at vi ved noget mere om dem – uden at de selv er verdensmestre i at sætte dagsordener.
I 2003 etablerede jeg meiniche.com med henblik på at knytte min journalistiske baggrund sammen med mit personlige, ufrivillige møde med det danske sundheds- og socialvæsen (se “To kaffe…”). En del af min ambition er i dag at bygge bro mellem personale og patienter/klienter i den hvide verden gennem foredrag, workshops og temadage.
Jeg har en overbygningsuddannelse i strategisk kommunikation (Den Journalistiske Efteruddannelse), og jeg opdaterer løbende min viden gennem relevante kurser.
Mit speciale
Mit speciale er at finde den gode historie og skrive den, så den er værd at læse.
Jeg kan skære et budskab til og give liv og nærvær til indviklede problemstillinger, så modtageren følger med hele vejen.
Den gode historie er det bedste værktøj til at nå igennem med sit budskab. Den taler både til hjerne og til hjerte, og derfor tager modtageren den til sig, og forstår langt bedre, hvad vi vil ham. Det er derfor, politikere samler på anekdoter og små historier, som de kan bruge til at gøre deres politik nærværende for vælgerne. Og derfor vi elsker at høre talere, som inddrager levende mennesker og små eksempler fra hverdagen, som vi måske endda kan identificere os med.
Men den gode historie ligger ikke kun hos mennesker. Den kan også ligge gemt i din organisation eller i din virksomhed – en vare, en teknik, en ny teknologi eller et projekt, der fortjener omtale.
Jeg kan hjælpe dig med at finde den gode historie og udforme den, så den kan bruges aktivt i din kommunikation.
I medierne
Kontakt med medierne er en sag, der kan fremkalde våde håndflader hos rigtig mange mennesker. Kan man komme igennem med sit budskab? Hvordan vil det blive opfattet af journalisterne? Vil de vende og dreje historien så meget, at man til sidst slet ikke kan kende den igen? Og hvad gør man, hvis der opstår en sag eller en krise, som helt af sig selv bringer medierne tæt på?
Det er vigtigt at være godt forberedt, når man henvender sig til medierne. I en krisesituation kan det blive fatalt for omdømmet, hvis man ikke er.
Jeg kan hjælpe dig med at etablere den gode kontakt til pressen, fordi jeg ved, hvordan journalister tænker og arbejder, og fordi jeg har et solidt netværk blandt dem.
Jeg kan også hjælpe dig med at finde ud af hvilken form, dit budskab skal have, hvordan det skal serveres – og hvornår.
Kommer du eller din organisation ufrivilligt i mediernes søgelys, kan jeg hjælpe dig med at håndtere krisen. Alle organisationer eller virksomheder, som har den mindste interesse fra offentligheden,
bør have en plan for krisehåndtering – hvem siger hvad, hvornår, hvor og til hvem? Ind imellem brænder det så på alligevel. Så ringer du til mig. Uanset tidspunkt.
Men tør man nu overhovedet give sig i kast med alt det her kommunikation, hvis man ikke har en hel kommunikationsafdeling i ryggen? Er det så ikke bedre helt at lade være?
Nej. Det er ikke bedre at lade være. For man kommunikerer altid – selv når man egentlig ikke ønsker det. Og så kan man lige så godt sørge for, at udtrykket bliver så godt som muligt. Med hjælp udefra på de områder, hvor man ikke selv er ekspert. Her kommer jeg dig til undsætning. Enten på en fast aftale, hvor jeg kan tilbyde at være den kommunikationsafdeling, din virksomhed måske ikke er helt stor nok til at drive i hverdagen – eller jeg kan assistere på timebasis her og nu. Jeg kan hjælpe med udarbejdelse af hele kommunikationspolitikker og -strategier – eller med den lille journalistiske opgave, som du lige skal have løst, for at det hele spiller.
Og kan jeg så alt det, du har brug for?
Nej. Jeg kan ikke alt. Men jeg kan hjælpe dig et langt stykke ad vejen. Og hvis mine kernekompetencer ikke rækker til det, du har brug for, så hjælper jeg dig med at få opgaven løst i samarbejde med andre specialister på de områder, du kan have brug for.
To kaffe og en staveplade
I 2000 kom min familie og jeg ud for ulykken, som man aldrig tror, skal ramme én selv. På en landevej i nordsjælland kolliderede vi med en tonstung, løsreven anhænger fra en modkørende mindre lastbil, og i samme moment væltede vores liv. Jeg blev livsfarligt kvæstet, og den ene af mine fire døtre brækkede ryggen og fik alvorlige knubs, men kunne udskrives efter en kortere periode. Jeg tilbragte derimod 28 timer på operationsbordet, fem uger i respirator på Rigshospitalet og adskillige måneder i hospitalssenge.
I 2003 udgav jeg bogen “To kaffe og en staveplade” – som handler om mine oplevelser i det danske sundheds- og socialvæsen i de første år efter ulykken. Jeg betragter i dag forløbet som en ufrivillig men meget lærerig reportagerejse gennem vores systemer, og den gav mig indsigt i, hvor forskelligt opgaver kan løses – af fremragende læger og fantastiske sygeplejersker. Og af dem, der kunne gøre det meget bedre.
Jeg har på egen krop oplevet systemernes samspil – og mangel på samme. Jeg har set, hvad det gør ved folk, når det lykkes at komme igennem – og når de bliver tabt på vejen. Begge dele kan man læse om i bogen.
“To kaffe og en staveplade” er blevet en bestseller og har solgt omkring 45.000 eksemplarer. Den benyttes ofte i undervisningen på landets sygeplejeskoler.
Bogen findes som hardback, paperback og lydbog. Er senest udkommet som e-bog i december 2012 og kan blandt andet købes hos www.saxo.com og hos www.bog-ide.dk
Foredrag
Siden udgivelsen af “To kaffe og en staveplade” har jeg holdt rigtig mange foredrag for læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale over hele landet. Herunder på Rigshospitalet, universitetshospitalerne i Aarhus, Odense og Aalborg – og på mange sygeplejeskoler.
Jeg har desuden deltaget som oplægsholder på konferencer og temadage med særlig forkus på patienters møde med sundhedsvæsenet, og jeg inddrager min professionelle baggrund som journalist i bestræbelserne på at give mine bud på, hvor problemerne ligger – og hvordan de kan løses. I det store og i det små.
I mødet med sundhedspersonale inddrager jeg egne erfaringer som patient og som pårørende. Og jeg supplerer med sager, som jeg har fået kendskab til på første hånd. Jeg indretter mine foredrag nøje efter tilhørerne, og ofte er debat og diskussion en del af arrangementet.
Gennem de senere år har jeg foruden sundhedspersonale holdt foredrag for andre patienter og pårørende om at holde gejsten oppe i et tungt sygdomsforløb. Og om at tage ansvar for sin egen situation og komme videre. Det nytter ikke at tro, at andre kan klare det bedre!
For yderligere information om foredragsvirksomhed eller ønske om min deltagelse i debatskabende arrangementer
Kontakt mig – eller Marianne Pedersen hos ArtPeople på telefon 33 11 33 11.
Referencer
Jeg arbejder for – og samarbejder med – meget forskellige kunder, som jeg er stolt af at have haft længe. Jeg tror på tætte relationer og den tillidsfulde og direkte dialog – uden omsvøb. Du kan derfor trygt henvende dig til mig, hvis du har en kommunikationsopgave, du er i tvivl om, eller måske én, som du bare vil have løst her og nu. Jeg giver en klar tilbagemelding. Hurtigt.
Jeg løser/har løst større opgaver for blandt andre:
Kontakt
Journalist Anne Meiniche (DJ)
Carit Etlars Vej 5, 3. tv
DK-1814 Frederiksberg C
Mobil: 40 95 60 23
mail: anne.meiniche@gmail.com
CVR/SE nr. 29275777
Bank: Danske Bank reg. 3409 konto 11557317